25 Nisan 2015

Salkım Saçak Moda



Püskül püskül her yer :)

Ben sevdim bu püskül olayına, tarza kattığı hareketin ve ihtişamın yanı sıra giyimin her türlüsüne yakışmasıyla da büyük kolaylık sağlıyor.
Peki bu püskül denen şey nasıl yapılıyor bizde evde oturduğumuz yerde yapabilir miyiz :)
Ve cevap tabi ki yapabiliriz.



Aşağıda ki fotoda püskül yapmanın kolay yolu anlatılıyor. Size de saçaklarınızı yapacağınız rengi ve ipi seçmek kalıyor resmi inceledikten sonra.

Gördüğünüz gibi seçtiniz ipi, dikdörtgen yada kare bir kartonu ikiye katlayarak istediğiniz kalınlıkta kartonun etrafına dolamakla başlanıyor işe. Daha sonra kartonun açık kenarından geçireceğiniz ve tüm ip sarmalının ortasından geçecek ipe bir düğüm atıyorsunuz. Sırada kartonun alt kısmında kalan ipleri ortadan ikiye ayırmak var. Keselim ki püsküller özgürlüğüne kavuşsun.
Ve son olarak 3 numaralı görselde ki gibi püsküllerimizin üst kısmının etrafından istediğimiz renk ip ile iki tur dönüp düğümde attık mı tamamdır.



Eee püskülü ne yapıcaz şimdi???

Aslında her yerde kullanabilirsiniz..

Gömleklerin yakalarına, eskiyen çantalarınıza, evde ki kırlentlerinize, pikelerinize hatta kilimlerinize iliştirebilirsiniz renk olsun yenilik olsun diye.

Ama ben bu yazıda bir püsküller ile yapılmış bir kaç kolye örneği paylaşıyorum şimdilik... Hatta yazın ilk adımları ile birlikte rengarenkte kolyeler yapmayı planlıyorum.

Daha sonra yaptıklarımı yine sizinle paylaşıcam tabi ki.






Şimdiden herkesin eline emeğine yüreğine sağlık...
Rengarenk püsküller gibi neşe dolu yazlarınız olsun hepinizin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bloglar
mobilya kulübü